dijous, 22 de desembre del 2016

AMIC INVISIBLE

Hola a totes i tots.
Només per a que us pugueu veure durant aquestes vacances.
BONES FESTES  I CARREGUEU BEN BÉ LES PILES!

L'equip de mestres del cicle




dimecres, 14 de desembre del 2016

AMIC I AMIGA INVISIBLE...

Bon dia!

Us deixem una petita mostra d'imatges que us poden servir d'inspiració per fer el vostre AMIC-AMIGA INVISIBLE!

Esperem que us serveixi! Sigueu originals!



divendres, 9 de desembre del 2016

divendres, 2 de desembre del 2016

La Mediterrània

El dia 29 de Novembre els nens i les nenes de 5è van visitar una exposició al CaixaForum, que es deia la Mediterrània.
Primer ens van ensenyar una maqueta dels països que banya el mar Mediterrani, que són: uns quants països d'Àfrica, Espanya, Itàlia, França...
Despres ens van dir que la paraula Mediterrània vol dir mar en mig de terres, també ens van dir que la major part d'aigua que va a parar al mar Mediterrani entra per l'estret de Gibraltar,aproximadament 2.000.000 de piscines olímpiques cada dia.
Després ens vam ficar en rotllana davant de 2 recipients d'aigua i ens van explicar que la salinitat i  la temperatura de l'aigua és molt important. Primer, vam ficar una botella al recipient que contenia l'aigua freda i salada i l'ampolla va surar, després vam ficar l'ampolla al recipient que contenia l'aigua més calenta i menys salada i l'ampolla es va enfonsar.

Després vam poder tastar l'aigua de tres mars: el mar Barents, el mar Mort i el mar Mediterrani.
L'aigua del mar Barents estava freda i poc salada, l'aigua del mar Mort estava freda i molt salada i l'aigua del mar Mediterrani estava calenta i no era tan salada com la del mar Mort però més salada que el mar Barents.
Després vam poder veure sorres de diferents mars i pedres de sal que es van formar pels moviments de les plaques tectòniques quan l'estret de Gibraltar es va tancar i el mar es va assecar.
Vam escoltar els sorolls del mar produits per diferents animals que hi habiten. 
Ens van explicar que el mar Mediterrani té una planta endèmica, la posidònia. La posidònia té diferents funcions: filtra l'aigua, fa d'amagatall dels peixos i evita que la sorra del fons pugi a la superfície. La posidònia és una de les plantes que més pot viure del món, aproximadament mes d'un milió d'anys, però ara està en perill d'extinció per la contaminació.
Finalment ens van ensenyar el LIROPUS 2.000, és un robot que pot baixar a molta profunditat i així es pot conéixer les més de 17.000 espècies que viuen al Mediterrani. 

                                                                           Blanca i Blau





A ritme de nombres i xifres


Aquesta setmana els nens i nenes de 5è i 6è vam fer una sortida al Caixaforum.
Els de 5è vam anar el Dimarts i els de 6è el Dimecres. Vam anar a veure una exposició que es titula "A ritme de nombres i xifres."  Vam fer 4 activitats.
A la primera ens van explicar com utilitzar l'Àbac, que va ser una de les primeres calculadores.

 Desprès la monitora Sara ens va fer un truc de màgia matemàtic amb cartes de pòquer.


Més tard ens va fer un joc amb cordes que dues persones estaven lligades i s'havien de separar.









 També un joc de simetries.

I finalment ens van explicar el número PI, havíem de mesurar el perímetre  d'un plat per saber quants diàmetres dels plats sortien.
Marc i Joel












Tallers de Mates

Què són ?
El dijous a la tarda fem els tallers de mates. Ens dividim en tres grups, un a sisè amb la Gemma, un altre a cinquè amb la Mercè i l'últim al laboratori amb el Joan Ramon. A cada taller es fan coses diferents, però tot està relacionat amb les matemàtiques. A cada grup ens organitzem en grups de 4 o 5 persones  per poder treballar millor.  
       
Què fem?
Al taller de la Gemma es fan diverses coses com jocs de taula que són el quaridor, el ubongo, també es fa un plànol d'una casa, nombres romans, paquets clic i una recepta.
 


Al  taller de la Mercè es fa un joc de taula que es diu triominos i volumes à construire, mesura, jocs de fraccions com equivalències, rainbow fraction, miniland, mesura de diferents espais i paquets clic.
 







                                                                       

Al taller del Joan Ramon es fan jocs de taula com blokus i miralls, enigmes, paquets clic i itinerari.    

 










El que més ens agrada a nosaltres dels tallers de mates són les activitats de càlcul del jclic i també el quaridor que és un joc d'estratègia.
Jan i Damià


tallers artistics

El dimecres a la tarda fem tallers artístics. Fem diferents activitats que en aquesta entrada us explicarem.
Ens dividim en tres grups entre cinquè i sisè. Cada taller té 3 sessions, i cada sessió té una durada d' una hora i mitja. El primer dia, van venir uns experts en els tres tallers, i ens van fer una "Masterclass".






Al taller de  teatre, va venir el Jaume Belló, actor i professor de l'Aula de Teatre de Lleida. Al taller de plàstica va venir la Montse Remacha, especialista en art. I al taller de  moviment, va venir la Montse Mora que es una ballarina molt coneguda, perquè fa dansa contemporània a Tarragona i a Brussel·les, entre altres.

Una de les activitats que fem es el moviment, el fem amb l'Anna la professora d'anglès, l'activitat es fa amb anglès, el taller consisteix en moure's per una sala seguint les seves indicacions com per exemple saltar, rodolar, córrer, caminar... també ho fem amb parelles i és molt divertit.


També fem dramatització, però en aquest  cas amb la Mercè la tutora de cinquè. A dramatització fem petites obres de teatre, també posem música a l'ordinador i la Mercè ens dona unes consignes i nosaltres les hem de complir. Ho fem a l'aula de música


Al'aula de plàstica fem plàstica amb la Gemma la tutora de 6è. Fem coses molt interessants com per exemple  vam aprofitar que era la tardor i vam agafar unes fulles que havien caigut de l'arbre i les vam pintar amb ceres, aleshores les vam planxar en un paper. Va quedar molt bonic.

PAU A, IAN I ISAAC