dilluns, 7 de març del 2016

Casa Gassia

Bon dia famílies, l'últim dia de les colònies vam visitar la casa Gassia.                            
Era una casa antiga de la muntanya que se l'havia quedat l'estat per fer de museu i ensenyar-la al públic i als turistes. Aquella casa ens ensenya com es vivia fa 100 anys.
Només entrar ens trobàvem amb el rebost. Al rebost hi havia el graner, a la vora de graner hi trobàvem una sala on teixien les mantes, els llençols i els draps de cuina.
Les escales per pujar al primer pis eren de fusta, no com ara que les trobem de rajola, parquet, etc.
Al primer pis trobem el menjador amb una taula molt llarga i un banc reversible, en els prestatges del menjador hi posaven la vaixella més bonica, també hi havia un rellotge d'abans. La cuina era molt diferent a les d'ara, perquè, allà no hi havia una vitro ni una cuina de gas, hi havia un foc a terra.
A part de la cuina i del menjador, al primer pis, també hi vam trobar dos petites habitacions. N'hi havia una que era d'un nen petit. El llit era de ferro i el matalàs de llana. La dels pares es completament diferent, el llit era de fusta i el matalàs de també llana.
La part més alta era el paller, però estava restaurat.
Ens va agradar molt.


Aaron, Joana i els minairons. 

2 comentaris:

  1. Holaaaaa soc l' Eric de 6è . Ara estava mirant totes les fotos de les colònies. Quan he vist aquestes fotos m' he quedat alucinant

    ResponElimina
  2. A veure si demà ja esteu tots bé, avui us hem trobat a faltar.
    El i les mestres del cicle

    ResponElimina