divendres, 30 de maig del 2014

SORTIDA AGRÒNOMS.

Hola, som els nens i nenes de 5é.Fa uns dies vam anar a la Universitat d'Agronoms. A l'arribar vam anar a una sala, amb altres col·legis de Lleida, i ens van explicar que feien a la Universitat i quins tallers anavem a fer amb el profesor/a corresponent. El primer taller que vam fer va ser:Llavors i plantes a carrec de la Cristina una profesora de la Universitat. Al taller ens van explicar uns tipus de plantes i com es dispersaven les llavors. Hi havien uns quants tipus: - Per el vent - Per els animals - Per l'home - Autodisperció - Per l'aigüa
En acabar vam anar a menjar coca, xocolata i un suc.Posteriorment vam anar al següent taller que es deia:Colors i aliments. Ens van explicar com podien coneixer, utilitzant els sentits, diferents aliments: - Vista (color) - Gust (sabor) - Olfacte (olor) - Tacte (textura) - Oida (crec-crec) Cada grup va fer un plat amb fruites del mateix color.
Va ser molt divertid, vam apendre moltes més coses que no sabiem i que sapigueu ha sigut una excursió super xula.

divendres, 23 de maig del 2014

VISITA AL PORT DE TARRAGONA

El dia 22 de Maig vam visitar Tarragona. El mati el vam passar al port, al MUSEU ens van ensenyar l'estructura del port i els diferents usos i llavors vam col•locar els diferents vaixells, trens i materials en cada port. A continuació ens van ensenyar maquetes de vaixells i ens van dir que cada vaixell tenia un color per diferenciar-se dels altres, i també que quan la ratlla negra (roja)no es veia volia dir que el vaixell estava ple i si es veia estava buit.




  SORTIDA PEL MAR Després de la visita al museu vam fer un passeig amb vaixell per tot el port de Tarragona. Ens van ensenyar com es deia la part de davant(proa) i de darrere del vaixell (popa) i com es deia esquerra (estribord) i dreta (babord) amb mariner. Vam veure com s'obria el pont per deixar passar un vaixell, com descarregaven vaixells i va ser molt divertit i guai.

AMFITEATRE ROMÀ DE TARRAGONA

El dia 22 de Maig vam anar al AMFITEATRE ROMÀ DE TARRAGONA, ens ho vam passar molt be i vam aprendre moltes coses. L’amfiteatre s’utilitzava per fer combats d’esclaus amb animals, entre ells o amb vaixell. La gent es distreia i els i agradava veure com la gent es matava. A l’amfiteatre cabien 14.000 persones. Tots no podien preparar combats, sol els preparava la gent rica i important com els emperadors. Però les persones no totes es podien seure on volguessin hi havia un “ordre”, a la primera fila estava la gent important fills i dones de emperadors, reis i rics, a les altres es seien els pobres i dalt de tot les dones i nens.

Adrià Fillat i Pau Cazeaux

dilluns, 19 de maig del 2014

Trobada de Minihandbol a Pardinyes

El diumenge un grup del cicle ha participat a la trobada organitzada pel club Pardinyes. Des de les 9 fins quarts de dues han jugat diversos partits dirigits per l'Agustí. Aquí podeu veure els assitents i alguna seguidora.

Figures humanes a la classe d'Educació Física

Avui al gimnàs, una de les activitats era formar una figura humana amb 14 peus i 8 mans, com a màxim, recolzades al terra. Podeu veure el procès i algun resultat.

dimarts, 6 de maig del 2014

Cantata: La mare dels ous

Avui, dia 6 de maig, nens i nenes de CM i CS d'11 escoles del municipi de Lleida, hem realitzat un acte exemplar de cooperació i treball en equip: La cantat que l'auditori Enric Granados, conjuntament amb el conservatori de música de la nostra ciutat, organitzen. Aquest any la cantata que hem interpretat ha estat "La mare dels ous", amb música de Francesc Membrives i text d'Anna Fité. Per a poder realitzar aquesta interpretació hem tingut la col·laboració d'un grup de teatre de l'Aula municipal i de la jove Orquestra Simfònica del Conservatori dirigida per la Dolors Ricart. Cal agrair també la tasca de la Divina Valios (qui ens ha fet el seguiment de la cantata) i el director del Conservatori Francesc Jové. I sobretot gràcies a tots els nens i nenes que heu ficat les vostres veus per tal de fer-nos gaudir de la interpretació que heu fet de "La mare dels ous".