divendres, 23 de novembre del 2012

SETMANA DE LA CIÈNCIA

LA SETMANA DE LA CIÈNCIA

 El dia 19 de novembre va començar la setmana de la ciència, però no s’acabarà fins el dia 23 que és la cloenda .Els nens i nenes de primer ens han ensenyat l’únic experiment que no te gaire en comú amb la resta, que tracten aspectes de l’aire, perquè ens han ensenyat un experiment sobre el so que és molt divertit. Hi havia els cascos que utilitzen els metges i ens els Hem ficat a les orelles . A l’experiment de segon ens han ensenyat les llavors voladores i a fer un helicòpter . L’experiment de tercer, ens ensenya que l’aire pesa més, també que dos masses no poden ocupar un mateix espai. El de quart era la cursa de cucs, l’Anna ens va inflar uns globus i els va enganxar a una palleta i els vam soltar, va ser molt divertit. Els dos de cicle superior també tenen a veure amb l’aire. El globus no s’infla perquè la botella està plena d’aire, i l’altre globus s’infla perquè l’aire calent puja i ocupa més lloc i per acabar... Els coets de sisè. Ah! I el rellotge de Sol, tot i el dia boirós d’avui.
Pau i Ismael.


Les primeres revistes del curs

Ja estant aquí !!!  Presentades la setmana passada, entre vacuna i vacuna, aiii!

dijous, 15 de novembre del 2012

Los Mussakis

Avui hem anat al CaixaForum de Lleida a escoltar música dels Balcans.
Aquí us deixem unes quantes imatges però...
... millor escoltar-los en viu per poder saber què se sent formant part d'una colla d'amics que els uneix la música, la diversió, l'amistat i l'amor.

Mussakis on PhotoPeach

dimarts, 13 de novembre del 2012

fossils



FÒSSILS
Els fòssils són pedres amb empremtes d’animals de fa milions d’anys. Es poden trobar difícilment, però els podem veure en museus, en llocs que abans hi havia mar i en llocs de muntanya.
Hi ha fòssils de moltes classes diferents, com closques d’animals marins, esquelets, fulles, etc...
Els fòssils més coneguts són les restes d'esquelets, closques i cuirasses d'animals. Els fòssils generalment només mostren les parts dures de l'animal o la planta: el tronc d'un arbre, la closca del cargol o l'os d'un dinosaure o un peix. 



LA DEPURADORA


                      LA DEPURADORA D'AIGÜES RESIDUALS

Els nens i nenes de cinquè hem anat a la depuradora d'aigües residuals i hem aprés moltes coses. A l’arribar hem fet experiments amb l’aigua, i l'hem barrejat amb: oli, salsa de tomata (representant matèria orgànica), tovalloletes,paper higiènic...intentant filtrar aquestes substàncies. Al sortir de l’aula, hem anat a veure unes màquines molt grans que separaven l’aigua dels residus. Ens va acompanyar la Mª José i ens va explicar com funcionaven. Hi havia dos màquines la que separava el que pesava menys que l’aigua i la que separava el que pesava més que l’aigua. Desprès hem anat a una piscina on hi ha dos tipus de bacteris uns que necessiten oxigen i uns altres que no . Aquest bacteris es reprodueixen continuament,  eliminant la matèria orgànica.  


divendres, 9 de novembre del 2012

Finalització del primer torn

El passat dimecres va acabar el pirmer torn dels tallers artístics. Aquí podeu veure el que vam fer per  ensenyar-vos una de les coses que hem fet


.

Sortida a Sant Llorenç de Montgai



EXCURSIÓ A SANT LLORENÇ DE MONTGAI

El dia 5 de novembre els nens i les nenes de 5è i de 6è vam anar d’excursió a Sant Llorenç de Montgai. Vam sortir amb l’autocar a les 09:00 i vam arribar allà i vam esmorzar.
Després vam aprendre sobre la vida del paleolític i el neolític. Vam anar a fer d’arqueòlegs, alguns vam excavar a la part de baix que era un poblat paleolític i els altres la part de dalt que era un poblat  neolític.
A la tarda vam fer dos tallers, en un vam pintar com els prehistòrics i en l’altre vam aprendre a tallar sílex.

Jaume, Albert R i Jonathan

dijous, 8 de novembre del 2012

Rosquilles



 HEM FET ROSQUILLES

Per la Festa de la Tardor, els nens i nenes de 5è vam preparar rosquilles.
En vam fer molta quantitat , el que més ens va sorprendre éslo bones que van sortir" Mmm !!!!!  Que bones!!!!
Vam fer la pasta amb ou, farina ,llimó,llevat,oli i sucre.
Vam agafar un pessic de pasta , vam fer uns "xurrets" i li vam donar la forma de les rosquilles. Les vam posar a la fregidora amb l’oli ben calent. Llavors, quan pensàvem que estaven fetes les anàvem traient  i les ensucràvem.  I després ens les vam menjar totes.

FEM CIÈNCIA



FEM CIÈNCIA

El primer experiment que vam fer va ser aquest:

 Una ampolla de plàstic, un globus i alguna persona que tingui molta bufera. 

Fiquem el globus a la boca de la botella cap a dins i bufem el globus. 

Però no s'infla.
I sabeu per què no s'infla? Doncs perquè l'ampolla està plena d'aire i el globus no es pot inflar.



 



divendres, 2 de novembre del 2012

L'elefant encadenat

Sembla estrany, de vegades, la similitud de determinats contes amb la vida real.
Els nens i nenes de 5è, per la festa de la tardor, vam explicar un conte que...
... millor que l'escolteu a veure si us agrada.