dimecres, 31 d’octubre de 2012

Croissants de tardor

Els nens i nenes de 6è, hem fet croissants, trenes i farcellets per la cloenda de la festa de la castanyada. Els hem fet de codonyat i de xocolata.
Ens hem dividit per 4 taules de 5 o 6 persones. Ens ha durat tot el matí, però ens han quedat força bè.
Aqui teniu la recepta per a que ho pogueu fer a casa:

RECEPTA DE CROISSANTS

INGREDIENTS
Pasta de full
Farina
Mantega
Sucre
Ous
Xocolata, mermelada, codonyat per al farcit


Elaboració:

Estirar la massa amb un corró damunt d’un paper de forn enfarinat.
Tallar-la a triangles (si es vol fer croissants), a quadrats si es vol fer farcellets, i a rectangles si es vol fer trenes.

Donar forma als croissants començant a enrotllar-los pel costat més llarg i si cal, donar forma a les banyes. Si es volen farcir amb melmelada, crema, xocolata, etc posar-ho a dins.  
Quan ja s’han acabat les diferents formes batre l’ou amb  una culleradeta de sucre i untar cada croissant o altra forma feta per tal que quedi ben daurat al coure.

Ja ho podem posar al forn, en 10 minuts estarà cuit.



dimarts, 30 d’octubre de 2012

CONTE EL TRÈVOL MÀGIC

Les nenes i els nens de sisè vam escriure sis contes entre taules que es titulaven: El trèvol màgic, En busca de l'alegria, l'avioneta, el diari de l'Adrià i el futur o el passat.Vam fer votacions. Va sortir escollit el conte del trèvol màgic. 
El vam millorar una mica i el vam explicar amb les nostres paraules.
L'hem explicat als nens i nenes de tercer, de primer i de P4.
Els va agradar molt i esperem que a vosaltres tambe perque els hem penjat per a que també pugueu disfrutar 
ESPEREM QUE US AGRADI !!!!!!!

divendres, 26 d’octubre de 2012

Hem fet codonyat


Els nens i nenes de sisè per a la festa de tardor farem croissants i codonyat . Avui us oferim la recepta. 

Recepta del Codonyat

Ingredients:
1-3k 150g de codonys
2-2k 330g de sucre
3-1got i1/2d’aigua

Elaboració
Primer agafem els codonys i els tallem en trossets petits. Trèiem el cor i ho fiquem tot en una safata
Ho posem tot a la cassola juntament amb el sucre i l’aigua i ho anem remenant, deixem bullir durant 1 hora aproximadament però sense deixar de remenar.
Després ho triturem tot amb la batedora elèctrica, fins que estigui una mica pastos (veurem que es torna d’un color fosc).
Ja ho podem abocar als motlles i ho deixem reposar fins que estigui fred.
Quan estigui fred ho podem desemmotllar i ja ho podem menjar.

BON PROFIT !!!!!!!

Roger i Mireia

divendres, 19 d’octubre de 2012

Visita a l'exposició d'Antonio López



Els dies 17 i 18 d'octubre el cicle superior vam anar a l'exposició de l'Antonio Lopez  que és un artista molt important que pinta i fa escultures.
Vam sortir a les 9:00 de cole per agafar el bus, a les poques parades vam baixar perquè havíem de caminar un bon tros.A la Fundació Sorigué ens va acompanyar una noia que es deia Yolanda. Ens va anar explicant les diferents obres de l'artista Antonio Lopez.
Les seves obres no les dóna mai per acabades. Sempre es poden continuar. 
Hi havia algunes escultures o quadres dels seus nets o les seves filles. La Yolanda ens va ensenyar dos escultures de la seva filla Carme i deia que quan va fer les escultures la seva filla va tindre que estar cada dia despres del cole una hora quieta,i com que la nena s'anava fent gran no va poder acabar l'escultura. 
A la planta baixa tambe hi havia escultures dels seus nets, i en unes escultures que va fer i que no estan del tot acabades, no sabia com fer la forma del peu i va posar-li les sabates del nen. En un altre lloc hi havia uns quadres amb llum natural o artificial. Aquesta exposició ens ha agradat molt!!!

Mireia i Alba D. 

dijous, 11 d’octubre de 2012

Recomanacció d'un llibre


CONTES DEL GENI 
DE LA
FANTASIA

Aquest llibre està compost per 6 relats: Els viatges d’en Joan Esquenadret, El llibre dels perquè, Contes llargs com un somriure, Atalanta, Gelsonimo al païs dels mentiders i les aventures d’en Cebeta.  
És un llibre molt interessant, surrealista i divertit per a totes les edats. La història més interessant és, Les aventures d’en Cebeta. La història explica les peripècies d’en Cebeta, una ceba amb molta valentia amb el pare a la presó i vol alliberar-lo. Fent plans per salvar el seu pare coneixerà a Gotim Raïm i molts altres personatges. Una curiositat de la història és que tenen el nom semblant a fruites i verdures.
Us animem a llegir-lo.
Martí F. i Albert R.