dijous, 25 de març del 2010

AUDICIÓ: L'orquestra simfònica

El passat dimarts 23 de març els nens i nenes de 5è vam anar a escoltar una audició a l'Auditori "Enric Granados" de Lleida. Vam poder gaudir d'una bona explicació i una bona audició d'una orquestra simfònica.
Ens van presentar els instruments un a un, vam poder veure on es col·locaven dins de l'orquestra i quins criteris de col·locació seguien: de davant a darrera (de timbres més fluixos a timbres més forts) i de dreta a esquerra (de més aguts a més greus).
El resultat és aquest:
orquestra
Vam poder escoltar tres grans obres de tres moments ben diferents pel que fa a la música. De més antiguitat a menys vam escoltar:
- L'Obertura de la flauta màgica (W. A. Mozart)

- La simfonia inacabada (F. Shubert)
Ens van explicar que les simfonies tenen 4 moviments (parts): el 1r moviment és ràpid, el segon lent, el tercer és una dansa i el quart moviment torna a ser ràpid. El Robert (el director de la jove orquestra simfònica de l'Auditori) ens va explicar que Shubert va compondre una simfonia amb només 2 moviments (d'aquí ve el seu nom "inacabada"). Vam escoltar el moviment ràpid que a sota podreu escoltar i el qual es dividia en tres parts:
- EXPOSICIÓ (introducció, tema A i tema B)
- DESENVOLUPAMENT (els dos temes van sonant i compenetrant-se)
- REEXPOSICIÓ (introducció, tema A, tema B)
- CODA (frase que serveix per acabar)

- El Carrilló de L'Arlésienne (Bizet)
Us en recordeu de quin instrument intrús va aparèixer a l'orquestra???? Us donem una pista: era de vent fusta.

Si voleu veure les fotos de l'orquestra simfònica, dels diferents instruments que van anar apareixent, del concertino (el noi que donava el to per tal que l'orquestra afinés), del director i de tot el que vam veure, visualitzeu el següent passe de diapositives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada